Van saját vállalkozásod? Szeretnél egy hasonló céges adatlapot?

Udvarhely Táncműhely adatlapja

Udvarhely Táncműhely

Értékelés: 0
0 vélemény alapján.
2209 találat erre a helyre


Mutasd meg mennyire szereted ezt a helyet:
Add to Diigo Add a Startlaphoz


Kategóriák:
/

Tamási Áron u. 15 sz.
Székelyudvarhely, Hargita , 535600
0266-217538

Nyitvatartási órák:
Vállalkozás leírása:
Az Udvarhely Táncműhely 1998 őszén jött létre önkormányzati kezdeményezésre a Művelődési Ház égisze alatt. Kezdetben a tánckar zömét a székelykeresztúri Pipacsok Néptáncegyüttes tagjai alkották, kiegészülve udvarhelyi néptáncosokkal. A táncműhely vezetője László Csaba volt. A folklórműsorok mellett már ekkor elkezdődött egyfajta, táncjátékokkal val...
Az Udvarhely Táncműhely 1998 őszén jött létre önkormányzati kezdeményezésre a Művelődési Ház égisze alatt. Kezdetben a tánckar zömét a székelykeresztúri Pipacsok Néptáncegyüttes tagjai alkották, kiegészülve udvarhelyi néptáncosokkal. A táncműhely vezetője László Csaba volt. A folklórműsorok mellett már ekkor elkezdődött egyfajta, táncjátékokkal való kísérletezés.

1998-2001 között a vajdasági Csalóka Zenekar (Rózsa Tibor, Kelemen Zsolt, Borsodi Árpád), ezután az Udvarhely környékéről verbúválódott Keletiszél Szabadcsapat (Kóré Géza prímás, Kóré Mózes, Pál Emil, Orbán Ferenc, Köllő Gergely) az Udvarhely Táncműhely kísérő zenekara.

Az Udvarhely Táncműhely az elmúlt években megtalálta az irányvonalat, amelyen haladni szeretne: kortárs szemléletű együttes kíván lenni, amely a népi kultúrát (mindenek előtt a Kárpát-medence folklórkincseit) használja produkciói alapanyagául, de úgy, hogy azzal érvényes, a jelenkor igényeinek is megfelelő kortárs-táncszínházat hozzon létre. Eme törekvését egy nyitott koreográfiai műhely működtetésével biztosítja. A Táncműhely Bartók Béla szellemi örökségével azonosulva - a "tiszta forrásból" és az egyetemes művelődés értékeiből merítve - alakítja ki egyéni arculatát az erdélyi hivatásos táncegyüttesek sorában.
Teljes leírás megtekintése »
« A bővített leírás elrejtése


Térkép töltödik...

0 vélemény erről a helyről: Udvarhely Táncműhely

Rendezés: Idő Értékelés
Még nincsenek vélemények. Légy te az első aki véleményt nyílvánít erről a helyről.Írj véleményt a(z) Udvarhely Táncműhely -ról/ről

Értékelés
1 2 3 4 5
1: Gyenge hely 2: Átlagos hely 3: Jó hely 4: Nagyon jó hely 5: Kiváló hely
 
A te véleményed
A véleményed segít másoknak felfedezni a legjobb helyeket, légy személyes, légy irreleváns, add magad. Ez az a hangnem, ami izgalmassá teszi ezt az oldalt!

Emlékezz, a te véleményed a te felelőséged. Kérlek véleményezz felelőségteljesen.
  Top ⇑

Legújabb vélemények

2019.06.23.

Gyors és megfizethető szolgáltatás

Alsó G - Music Pub

2016.11.17.

Szuper hely! Ajánlom!

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

2016.01.07.

Bunta Levente Polgármester Úr , a székelyudvarhelyi városi Tanács, a...

Udvarhelyi Buszállomás

2015.12.14.

Elmegy

Harmónia cukrászda

2015.12.14.

Most már más a tulaj és sokkal jobb a hely is azóta. Nagyon szépen fel...
Online Marketing